fredag 28 maj 2010

Hundtröja igen...

Har gjort en hundtröja till, denna gång till D. Den här gick mycket fortare att sticka.
Har lånat mönstret av Monica på stickebloggen.blogspot.com . Stickade i Marks & Kattens Carolina Fantasi och gjorde falska flätor. Garnåtgången blev knappt 3 nystan. Jag förlängde även denna över baken.
Känner jag nu min dotter rätt så är det bara att leta garn till en tröja åt prinsessan också. Det är tur att mina kineser har päls så det bara är hennes tre som behöver tröjor:)
Anita

torsdag 27 maj 2010

Second hand...

Är på jakt efter ett litet runt bord till uterummet så jag slank in på en av stadens second hand butiker ikväll. Och där stod mitt lilla bord och väntade på mig! Bilder kommer när jag gjort iordning bordet. Naturligtvis måste man ju gå en runda när man ändå är där och jag fyndade ett tidningsställ som jag skall göra iordning och .. ett vackert fat och en liten glasskål blir fint som ljuslykta

och ett silverfat som blir perfekt brödfat till sommarens fika i uterummet. Måste bara sy en liten brödduk till, kanske med små rosor och spets runtom..
Anita



Ett UFO är klart...

Äntligen är den klar, hundtröjan till L. Varm och go blev den så den får väl sparas till hösten.
Mönstret kommer från Drops gratismönster och jag har stickat i Schachenmayr Juvel. Jag gjorde den längre ner över baken så L inte fryser om rumpan. I och med detta så tog garnet slut och det gick inte att få fatt på samma färg därav benen i en mörkare nyans.
Anita

tisdag 25 maj 2010

En pustig dag....

Då solen tittade fram i eftermiddag trotsade jag och hundarna blåsten (dom hade inget val) och gick en lång vända nere vid havet. Snacka om att blåsa ur huvudet....
Syrenen är på väg att blomma. Den ljuvligt doftande...

Och de alltid små söta styvmorsviolerna...
Anita

fredag 21 maj 2010

Ledigt.....

Varmt och skönt ute, grillen är tänd, något gott i glaset och jag har SEMESTER en vecka. Baravarahemmasemester. En veckas ledigt på våren ger så mycket energi.
Jag har en låååååång lista med saker att göra men tänker samtidigt ta dagen som den kommer och vad jag har lust med. Det är lyx det.

Per Morbergs nya grillbok och en nyköpt Webergrill = veckans mat är klar:)

Anita

torsdag 20 maj 2010

Inspirationsböcker...

Idag kom dessa 2 böcker jag beställt. En snabbtitt i båda visar att här finns mycket inspiration att hämta, speciellt virkboken.
Nu ska jag krypa ner i sängen och planera alla projekt jag vill göra utifrån dessa böcker.
Anita

onsdag 19 maj 2010

Livskvalité...

I fredagseftermiddag kom solen fram så jag och vovvarna åkte till ett naturreservat vid havet där det är underbart att ströva omkring.
Strandtriften på väg att blomma.
Ett flertal tärnor fiskade precis där jag satt mig vid havskanten. Till slut lyckades jag fånga en med kameran.
Anita

söndag 16 maj 2010

Man tager vad man har...

Det fattades en anslagstavla i mitt syrum så jag tog vad som fanns hemma - en målarduk, tyg, gummiband och en bit spets.
Passade även på att sy några lavendelpåsar igen. De är så roliga att sy och doftar ju så gott.
Anita

fredag 14 maj 2010

Vantar...

Vackra Vantar som Värmer:s majmönster var Fia. Roliga och lätta att sticka. Det var faktiskt första vanten någonsin jag gjort.
Jag stickade i SandnesGarn Easy då jag inte fick tag på Eskimo som originalvanten var stickad i. Bäst att sätta igång med 2:an direkt så den inte blir liggandes, det är ju det tråkiga med vantar och sockar - man måste göra 2 likadana.
Anita

torsdag 13 maj 2010

Tant Kofta...

firar 200 000 besökare och har utlottning av mönster och garn till hennes härliga axelvärmare. Detta måste man naturligtvis delta i.
Anita

måndag 10 maj 2010

En ny kamera....

har inhandlats. Har på nåder fått låna dotterns när jag ville ta bilder till bloggen och hemsidan men nu så, nu kan jag ta bilder när jag vill och har lust.


Det är mycket att lära så jag får se till att vara ute flitigt med kameran.

Anita

söndag 9 maj 2010

Utlottning hos Mia...

En kreaktiv liten blogg har utlottning av ett härligt amigurumipaket. Naturligtvis vill jag vara med på det.

söndag 2 maj 2010

Axelvärmare...

Har köpt garn och mönster till Tant Koftas oemotståndliga axelvärmare. Den ser underbar ut. Här hittar du Tant Kofta.

Foto: Tant Kofta
Jag valde en mörk lila färg. Bilder kommer så småningom. Först måste jag göra det mindre roliga jobbet att göra nystan av härvorna.
Anita
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...